 Mega&Dolce – rodzinna piekarnia i cukiernia
Mega&Dolce to rodzinna piekarnia z cukiernią z wieloletnią tradycją. Sieć naszych sklepów założyła Danuta Wieliczko z synami w marcu 1996 roku w Policach. Na początku zajmowaliśmy się głównie wytwarzaniem wyrobów piekarniczych, wkrótce jednak reagując na zapotrzebowanie rynku, rozszerzyliśmy naszą ofertę także o wyroby cukiernicze. Początkowo nasze punkty sprzedaży otwieraliśmy tylko w Policach, z biegiem czasu zaczęliśmy także otwierać nowe punkty sprzedaży w Szczecinie, znacząco zwiększając tym samym grupę odbiorców. Wraz z naszym rozwojem stale modernizujemy i unowocześniamy procesy technologiczne, udoskonalamy produkcję i wprowadzamy nowy asortyment. Specjalizujemy się zarówno w wypiekach tradycyjnego pieczywa jasnego, jak i pieczywa pełnoziarnistego. Obecnie w naszej stałej ofercie mamy ponad 100 rodzajów pieczywa.
Nasi doświadczeni cukiernicy pieką pyszne serniki, ciasta jogurtowe, ciasta i ciastka przekładane masą, babki, pączki i placki drożdżowe. W naszym asortymencie znajduje się ponad 150 pozycji. Ponadto nasza cukiernia specjalizuje się w wykonywaniu tortów okolicznościowych o różnych wzorach i smakach. W naszej ofercie znajdują się urodzinowe torty dla dzieci, torty na chrzciny, torty komunijne, torty weselne, jak także inne, udekorowane stosownie do okoliczności. Nowością piekarni-cukierni Mega&Dolce są niepowtarzalne torty z grafiką na indywidualne zamówienie. Technologie, które wykorzystujemy do umieszczania grafiki na tortach, są innowacyjne na skalę województwa zachodniopomorskiego. Naszą misją jest dostarczanie klientom smacznego, świeżego i zdrowego pieczywa oraz wyrobów cukierniczych. „Wybieram świeżość!” to motto, którym kierują się nasze piekarnie i cukiernie przy wszystkich swoich wyrobach. Aby zawsze być o krok przed konkurencją w 2011 roku odświeżyliśmy wizerunek piekarni-cukierni Mega&Dolce. Mamy nadzieję, że nowa szata graficzna i ten sam, zawsze najlepszy smak naszych wypieków to gwarancja zadowolenia naszych klientów.
Atuty piekarni i cukierni Mega&Dolce:
- W naszych piekarniach codziennie masz dostęp do świeżego pieczywa.
- Do naszych wypieków stosujemy jedynie produkty najwyższej jakości. Spełniamy rygory technologiczne HACCP, GMP i GHP.
- Posiadamy własne sprawdzone receptury: ciemny chleb produkujemy z zastosowaniem żurów, czyli ukwaszonej w procesie fermentacji kwasu mlekowego mąki żytniej.
- Posiadamy własną flotę samochodów, która spełnia wszelkie wymagania sanitarne. Nasze samochody ciężarowe dostarczają towar zarówno do sieci własnych sklepów, jak i do odbiorców indywidualnych.
- Posiadamy nowoczesny park maszynowy:
- - zautomatyzowane linie do formowania chleba, które umożliwiają nam osiąganie pożądanych parametrów i powtarzalności produktów;
- - zautomatyzowane linie do formowania bułek, zwiększające wydajność i możliwości wypieku świeżych produktów. Ponadto eliminują konieczność dotykania ciasta, co polepsza jakość produktu oraz zwiększa ich bezpieczeństwo mikrobiologiczne;
- - linia do automatycznego wypieku pączków, które stale kontroluje czas smażenia oraz temperaturę frytury. Dzięki tym zabiegom unikamy wytrącania rakotwórczych związków związanych z przegrzaniem oleju,
- - linie do automatycznego pakowania naszych produktów.
W niedalekiej przyszłości planujemy dalszy rozwój działu cukierniczego i piekarniczego. Już teraz z myślą o szczególnie wymagających klientach rozpoczęliśmy produkcję opartego na specjalnych recepturach pieczywa ekologicznego. Serdecznie zapraszamy!
|